+31 653 659 668 wakelkamp@bureau1900.nl

Wil je weten wat ik in mijn mars heb?

Dit heet gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven

In de ruim 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven heb ik bij diverse organisaties de kar getrokken. Prachtige projecten om teams intern te verbinden, om klantgerichter te gaan werken of een complete herstart mogelijk te maken. Omdat ik zoveel heb gedaan, zie ik nu des te sneller wat er werkelijk nodig is om de boel weer op gang te krijgen. Ik heb een warm hart voor de zorg en kan goed uit de voeten binnen de (semi)overheid of met een salesteam. Maar eigenlijk maakt het me niet uit voor wie ik werk zolang ik mensen in beweging kan zetten, teams kan verbinden en resultaten kan verbeteren. Jullie succes is dan ook mijn succes!

Dit zijn voorbeelden van dingen die ik heb gedaan en nog altijd graag doe:

Profileren
Zoals bij de thuiszorgorganisatie waar ik als senior account manager de organisatie moest profileren als aantrekkelijk zakenpartner in de eigen regio. Mijn taken waren onder meer het inwerken van de vaste krachten, maar ook contacten aanknopen of aanhalen met huisartsen, gemeente, GGD, verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen, GGZ en welzijnsinstellingen. Terwijl we nieuwe contracten sloten, konden we subsidiemogelijkheden verkennen en hebben we de dienstverlening uitgebreid.

Presenteren
In opdracht van een ontwikkelplatform mocht ik bij gemeenten een tool presenteren die het mogelijk maakt om daadwerkelijk tweerichtingsverkeer tussen gemeente en burger te bewerkstelligen.

Salesplan opstellen
Kort en krachtig in de profit gericht op non profit: het opstellen van een salesplan voor een bedrijf dat na een fusie te veel projecten en te weinig tijd had.

Toetsen
Toetsen op marktconformiteit kon ik doen voor een zorgverzekeraar die een plan voor een nieuw marktsegment op waarde wilde toetsen voordat ze het daadwerkelijk zouden implementeren. We zetten een klantonderzoek op, verstevigden de relatieopbouw en brachten het commerciële team op sterkte voordat het plan gelanceerd werd.

Project leiden
Tijdelijke projecten leiden, dat is nog altijd mijn core business. Bijvoorbeeld voor een hogeschool die een pilot wilde draaien voor duurzame inzetbaarheid bij het facilitair, ICT en technisch personeel.

 

Herinrichting begeleiden
Op het moment dat een grote zorgverzekeraar een complete herinrichting in ging, kon ik als projectsecretaris werkstromen ondersteunen en de logistieke operatie bij P&O faciliteren.

Tenders begeleiden
Omdat een aanbestedingstraject zo’n grote druk legt op de organisatie, kon ik een zorgverzekeraar helpen om als projectsecretaris tenders te begeleiden voor de zorgverzekering en verzuim- en gezondheidsprojecten bij werkgevers. Kwaliteit hoog in het vaandel houden onder tijdsdruk, dat vind ik heerlijk.

Content verzamelen
Puur marketingtechnisch meedenken was nodig toen ik content mocht verzamelen voor de website van een nieuw medisch hulpmiddel. In dit geval was de opdrachtgever een profit-organisatie gericht op consumenten.

Vervangen bij zwangerschap
Als je netwerk maar groot genoeg is, kom je het heel vaak tegen: plotselinge stress doordat een goede middle manager met zwangerschapsverlof gaat. Onder meer voor een verzekeringsmaatschappij heb ik de marketing manager vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof.

Ondersteunen
Soms is het even zo druk dat er een extra kapitein nodig is voor het overzicht. Vanuit dat oogpunt kon ik bij een zorgverzekeraar een bestaand rayon ondersteunen als interim account manager.

Regie voeren
Soortgelijke job als hierboven, en toevallig ook bij een zorgverzekeraar waar ik de tijdelijke regie over een regioteam mocht voeren tot de nieuwe leidinggevende kon instromen.

Leden werven
Als je klanten kunt vinden, kun je ook leden werven. Dat is dus precies wat ik tijdelijk heb gedaan voor een non profit-organisatie gericht op consumenten: nieuwe leden werven voor diverse goede doelen.

Buitendienst ondersteunen
Ook gericht op sales en marketing: voor een profit-organisatie gericht op grootkeukens kon ik de buitendienst ondersteunen bij het in de markt zetten van producten en diensten, en het ontwikkelen van de hele marketingcampagne.

Begeleiden verkoop
In de profit gericht op industrie is sales weer een verhaal apart. Mooi project gedraaid in de verkoopbegeleiding met ondersteuning van de buitendienst en relatieonderhoud.

Het hele pakket
Soms heb je projecten die alles-in-één zijn. Voor een bedrijf gericht op de care sector mocht ik een team leiden in hun marketing, sales, conceptverkoop, logistieke dienstverlening, relatieopbouw, relatieonderhoud en productontwikkeling.

 

Geen project is hetzelfde. Geen dag is hetzelfde. Ik zou er graag alles over vertellen maar discretie is ook één van de afspraken waar ik me graag aan committeer. Met bovenstaande lijst en de logo’s van opdrachtgevers die hier expliciet toestemming voor hebben gegeven, kon ik zo toch een beeld schetsen van wat ik heb gedaan. Wil je nu weten hoe ik denk dat ik jullie organisatie kan ondersteunen? Bel of mail, dat maakt het meteen concreet.

Call Now Button